مشارکت مردم در حمایت از آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ضروری است

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله مصطفی محامی روز شنبه در دیدار سرپرست اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خیران بومی می توانند در زمینه ساخت مدرسه نقش مهمی داشته باشند، تأکید کرد: مشارکت مردم در تأمین امکانات و ارتقای کیفیت آموزش و پرورش بسیار مهم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله مصطفی محامی روز شنبه در دیدار سرپرست اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خیران بومی می توانند در زمینه ساخت مدرسه نقش مهمی داشته باشند، تأکید کرد: مشارکت مردم در تأمین امکانات و ارتقای کیفیت آموزش و پرورش بسیار مهم است.

امام جمعه زاهدان همچنین با بیان اینکه در اداره آموزش و پرورش باید میان نگاه ملی و توجه به شرایط بومی تلفیق ایجاد شود، تاکید کرد: نباید به گونه ای عمل کرد که فقط به مسائل بومی یا ملی توجه شود بلکه هر دو باید با هم دیده شوند تا پیشرفت واقعی محقق شود.

آیت الله محامی گفت: مدیران باید نماینده کل نظام اسلامی باشند نه نماینده قوم، مذهب یا جناح خاص، آنها باید بی طرفانه و منصفانه خدمت کنند و خود را وامدار هیچ شخص یا گروهی ندانند بلکه تنها وامدار نظام اسلامی باشند.

وی ادامه داد: مسوولان باید در برابر وسوسه ها، تهدیدها و فشارها مقاومت کنند، با قوت نفس، استقلال خود را در تصمیم گیری ها حفظ کرده و نباید از مسیر حق منحرف یا تسلیم فشارهای سیاسی شوند.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: آموزش و پرورش جایگاه بسیار مهم و حساسی دارد و نیازمند کار فراوان و ظریفی است که در این استان به مراتب نیاز به آن بیشتر احساس می شود.

وی با اشاره به سابقه تلاش های گذشته در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان، بیان کرد: نیازهای آموزش و پرورش این استان بیش از توان مدیران گذشته بود و انتظار می رفت قوی ترین و موفق ترین افراد در این جایگاه ها قرار می گرفتند، امروز برای جبران کاستی ها نیاز به کار مضاعف و مجاهدت شبانه روزی داریم تا بتوان حرکت توسعه و رشد در آموزش و پرورش را شتاب بخشید.

امام جمعه زاهدان با تأکید بر اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: اجرای دقیق و درست این سند در سیستان و بلوچستان بسیار مهم است و باید گزارش ها و آماری که درباره اجرای این طرح ارائه می شود راستی آزمایی شود.

آیت الله محامی ادامه داد: وجود مقررات سراسری مانع اعمال ابتکارهای بومی نیست و هر منطقه ای باید با توجه به ظرفیت ها و شرایط خود، پیشرفت کند، عدم تحقق این امر ناشی از کم کاری و کوتاهی در پیگیری امور است چرا که مسوولان مربوطه در مناطق مختلف بومی و آشنا به زیست بوم منطقه بوده اند.

وی با بیان اینکه استعداد در هر فردی وجود دارد اما کشف و بکارگیری صحیح این استعداد اهمیت دارد، تصریح کرد: ممکن است فردی در عرصه ای خاص استعداد نداشته باشد و در جایگاه نادرست قرار گیرد که این موجب ضعف عملکرد می شود.

وی به ضرورت توجه به کیفیت آموزش پرداخت و گفت: نباید فضا بسته و محدود باشد و آموزش و پرورش باید دانش آموزان را در معرض محیط های علمی بازتر قرار دهد، دانش آموزان و دانشجویان ما باید در معرض رقابت های علمی قوی تر و فضاهای آموزشی بهتر در سایر استان ها قرار گیرند تا تجربه آن ها افزایش یابد.

امام جمعه زاهدان با اشاره به فعال شدن کمیته همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش اظهار کرد: همکاری میان حوزه و آموزش و پرورش فرصت ارزشمندی است و باید از آن به خوبی استفاده شود تا هر دو از آن بهره مند شوند.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در استانی که ترکیب اقوام و مذاهب مختلف را داریم باید نیروی انسانی متناسب با فرهنگ بومی تربیت شود تا بتواند به نیازهای تربیتی پاسخ دهد.

به گزارش ایرنا، استان سیستان و بلوچستان دارای حدود 900 هزار دانش آموز و بیش از 62 هزار معلم در هشت هزار مدرسه است.

نظرات

captcha